Cursussen

Koetsiersbewijs                                                                              

Bij de opleiding voor het Koetsierbewijs leer je veel over het paard, het harnachement, voeding, ziekten, eigenlijk alles wat je moet weten om als menner verantwoord met je paard om te gaan. Ook leer je alles over de verkeersregels wanneer je met je paard over de openbare weg rijdt. En vooral dat laatste is tegenwoordig erg belangrijk. Veel weggebruikers houden namelijk geen rekening met paarden en pony's die soms ergens van kunnen schrikken en dan wegspringen. Daarom is het voor jou, als menner, extra belangrijk om je goed te houden aan de basisregels in het verkeer, zoals rechts houden, richting aangeven en voorrang verlenen.

Je kunt het Koetsierbewijs halen door een examen af te leggen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen: een theorie-examen en praktijkexamen.

Het theorie-examen bestaat uit 35 multiplechoicevragen. Om te slagen moet je tenminste 28 vragen goed beantwoord hebben. Het praktische examen bestaat uit de beoordeling van het paard of de pony en het rijtuig (conditie, onderhoud e.d.) en of je correct optuigt, aan- en uitspant. Tijdens het rijden moet je aan kunnen tonen of je controle hebt over het paard of de pony en of je correct wendingen kunt rijden en het voldoen vaardigheid hebt in het mensysteem. Ook word je beoordeeld of je duidelijk de richting aangeeft, goed omgaat met overige weggebruikers, verkeerssituaties goed inschat en je paard onder controle hebt in het verkeer.

Je Koetsierbewijs haal je bij de Stoeterij Dandelion

Meld je bij ons om de cursus Koetsiersbewijs en het examen te gaan doen.

De kosten zijn € 460 all-in. Stuur eenvoudig een mailtje met je naam, adres en ervaring en we nemen contact met je op. Ook kun je uiteraard gewoon even bellen: Heidi de Jonge 0630823950 of Lydie van Goudswaard 0630054169


Cursus Ruiterbewijs

Het ruiterbewijs bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Het wordt afgerond met een theorie en een praktijkexamen.

Het praktijkgedeelte bestaat uit dressuur, springen (60 cm hoog en 50 cm breed) en een buitenrit . Voor de theorie krijg je een boek, de onderwerpen uit dit boek wordt in een 4 tal avonden uitgelegd.

De kosten bedragen met eigen paard € 200,- en met een paard van Stoeterij Dandelion €260,- dit is incl. koffie en thee, een boek, 4 theorielessen, 5 spring-,4 dressuurlessen, 2 buitenritten en examen .

Minimale leeftijd deelname vanaf 12 jaar.

Uiteraard is het onze intentie deze cursus met regelmaat terug te laten keren. Houdt dus onze site goed in de gaten of wilt u nu al meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op!